czwartek, 23 maja 2013

Placuszki cebulowo - serowe

Placuszki cebulowo - serowe
Placuszki cebulowo - serowe
Placuszki cebulowo – serowe to szybka przekąska lub pomysł na kolację. Doskonale pasują do piwa, można je podawać same, z sosem czosnkowym lub skropione octem balsamicznym. Przepis jest bardzo prosty i łatwy do zapamiętania, bo w zasadzie wszystkich składników jest po cztery. Z podanej porcji wychodzi około 10 placuszków.


Składniki potrzebne do przygotowania placuszków cebulowo – serowych:

  • 4 dymki,
  • 4 jajka,
  • 4 łyżki tartego parmezanu,
  • 4 łyżki bułki tartej,
  • sól do smaku,
  • oliwa do smażenia.

Sposób przygotowania placuszków cebulowo – serowych:

Płuczę i siekam dymkę a następnie podsmażam ją na rozgrzanej oliwie do lekkiego zarumienienia.

W miseczce roztrzepuję jajka, solę (około szczyptę soli) dodaje potarty parmezan, bułkę tartą i mieszam a następnie dokładam podsmażona dymkę i mieszam dokładnie. 

Placuszki smażę na rozgrzanej oliwie z obu stron do zarumienienia.

Placuszki cebulowo – serowe gotowe.

Placuszki cebulowo - serowe
Placuszki cebulowo - serowe

SMACZNEGO

3 komentarze:

  1. Super pomysł:) Aż ślinka cieknie. Oczywiście wypróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, bardzo lubię placuszki z dodatkiem cebuli:)

    OdpowiedzUsuń
  3. takich jeszcze nie jadłam, ale wyglądają cudnie:) muszę je koniecznie przyrządzić:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zmień na listę zakupów

Wersja do wydruku