Świderki z ciasta francuskiego |
Składniki potrzebne do
przygotowania świderków z ciasta francuskiego:
- 1 arkusz ciasta francuskiego,
- 100g szynki dojrzewającej (lub każdej innej),
- 100g żółtego sera,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki.
Sposób przygotowania świderków
z ciasta francuskiego:
Na rozłożonym arkuszu ciasta
francuskiego rozkładam plasterki szynki (ja użyłam Szwarcwaldzkiej), posypuję
startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem oraz papryką.
Kroję ciasto z dodatkami na
paski o szerokości około 2 cm.
Sposób przygotowania świderków z ciasta francuskiego etap II |
Każdy pasek zwijam w świderek.
Świderki układam na wyłożonej
papierem do pieczenia blasze i piekę w rozgrzanym do temperatury 200oC
piekarniku przez około 15 minut do zarumienienia.
Gorące świderki wykładam na
talerz i podaję.
Świderki z ciasta
francuskiego z szynką i serem gotowe.
SMACZNEGO
Mój narzeczony, kiedyś zaskoczył mnie podobnymi!
OdpowiedzUsuń