Galaretki w pomarańczy |
Składniki potrzebne do
przygotowania galaretek w pomarańczy:
- 4 różnokolorowe galaretki,
- 8 pomarańczy.
Można też użyć mniejszej ilości
pomarańczy a pozostałą galaretkę wylać do pucharków.
Sposób przygotowania galaretki w
pomarańczy:
Pomarańcze myję, kroje na połówki
i dokładnie wydrążam środki.
Galaretki przygotować zgodnie z
przepisem na opakowaniu (można użyć nieco mniej wody niż jest w przepisie).
Jeżeli chcemy zrobić tęczowe
galaretki należy przygotowywać galaretki kolejno w odstępach około 0,5
godzinnych i wlewać je jedna po drugiej do połówek pomarańczy w momencie,
gdy są już lekko stężałe.
Jeżeli galaretki mają być jednokolorowe
można wszystkie galaretki rozpuścić jednocześnie i po przestudzeniu wlać
w połówki pomarańczy.
Gdy galaretki już stężeją kroimy
ostrym nożem każdą połówkę na cztery części i podajemy.
Galaretki w pomarańczy
gotowe.
SMACZNEGO
piękne kolorowe:)
OdpowiedzUsuńha! Zanim przeczytałem zastanawiałem się jak u licha wlać do pomarańczy galaretkę :) a tu wystarczy przekroić i wydłubać środek :)
OdpowiedzUsuń