Soczysta ryba gotowana na parze |
Nie od dziś wiadomo, że ryby są
zdrowe więc żeby jak najbardziej z tych walorów skorzystać, najlepiej
przygotowywać je w zdrowy sposób. Oto więc mój sposób na przygotowanie soczystej
ryby na parze.
Co jest potrzebne do
przygotowania ryby na parze:
- Kilka kawałków dowolnej ryby,
- Pieprz cytrynowy,
- Sól,
- Posiekana natka pietruszki,
- Tyle łyżeczek masła ile kawałków ryby,
- Tyle kawałków foli aluminiowej ile kawałków ryby.
Sposób przygotowania ryby na
parze:
Kawałki ryby oprószam solą i
pieprzem cytrynowym, układam na kawałkach folii aluminiowej i posypuję natką
pietruszki.
Soczysta ryba gotowana na parze - przygotowanie |
Na każdym kawałku kładę łyżeczkę masła i robię szczelne
pakieciki.
Wkładam pakieciki do parowara i włączam
na 20 minut.
Soczysta ryba na parze gotowa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz