czwartek, 12 kwietnia 2018

Soczysta ryba gotowana na parze


Soczysta ryba gotowana na parze
Soczysta ryba gotowana na parze

Nie od dziś wiadomo, że ryby są zdrowe więc żeby jak najbardziej z tych walorów skorzystać, najlepiej przygotowywać je w zdrowy sposób. Oto więc mój sposób na przygotowanie soczystej ryby na parze.

Co jest potrzebne do przygotowania ryby na parze:

  • Kilka kawałków dowolnej ryby,
  • Pieprz cytrynowy,
  • Sól,
  • Posiekana natka pietruszki,
  • Tyle łyżeczek masła ile kawałków ryby,
  • Tyle kawałków foli aluminiowej ile kawałków ryby.

 Sposób przygotowania ryby na parze:

Kawałki ryby oprószam solą i pieprzem cytrynowym, układam na kawałkach folii aluminiowej i posypuję natką pietruszki. 

Soczysta ryba gotowana na parze - przygotowanie
Soczysta ryba gotowana na parze - przygotowanie
Na każdym kawałku kładę łyżeczkę masła i robię szczelne pakieciki.
Wkładam pakieciki do parowara i włączam na 20 minut.


Soczysta ryba na parze gotowa.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zmień na listę zakupów

Wersja do wydruku