Surówka z rukoli |
Surówka z rukoli jest prosta szybka i przepyszna. Smak rukoli
doskonale komponuje się z prażonymi ziarnami słonecznika. Dla uwydatnienia
tego połączenia użyłam oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno jaki dostałam
od firmy "Zielony Nurt". Ten olej słonecznikowy pozyskiwany jest z najwyższej
jakości ziaren słonecznika tłoczonych na zimno. Unikalna technologia zachowuje
w pełni walory smakowe oraz zdrowotne. Ku mojemu zaskoczeniu olej ten nie
smakuje jak zwykły olej ale ma smak pestek słonecznika. Charakteryzuje go
bogactwo kwasów wielonienasyconych oraz witaminy E, które w dużej
mierze są odpowiedzialne za obniżenie poziomu cholesterolu oraz wspomaganie
i stymulowanie naszego układu odpornościowego. Na prawdę warto spróbować.
Polecam.
Składniki potrzebne do przygotowania surówki z rukoli:
- 1 opakowanie rukoli,
- 6 suszonych pomidorów z oliwy,
- duża garść ziaren słonecznika,
- 3 łyżki oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno.
Sposób przygotowania surówki z rukoli:
Ziarna słonecznika prażę na suchej rozgrzanej patelni do czasu gdy lekko
się przyrumienią.
Rukolę płuczę i osuszam.
Suszone pomidory kroję w paseczki.
W misce łączę ze sobą rukolę, pokrojone pomidory i prażone ziarna słonecznika,
polewam 3 łyżkami oleju słonecznikowego i mieszam.
Surówka z rukoli gotowa.
SMACZNEGO
Fajna i prosta sałatka.
OdpowiedzUsuńLubię taką zieloną surówkę :)
OdpowiedzUsuń