piątek, 24 stycznia 2014

Surówka z rukoli

Surówka z rukoli
Surówka z rukoli
Surówka z rukoli jest prosta szybka i przepyszna. Smak rukoli doskonale komponuje się z prażonymi ziarnami słonecznika. Dla uwydatnienia tego połączenia użyłam oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno jaki dostałam od firmy "Zielony Nurt". Ten olej słonecznikowy pozyskiwany jest z najwyższej jakości ziaren słonecznika tłoczonych na zimno. Unikalna technologia zachowuje w pełni walory smakowe oraz zdrowotne. Ku mojemu zaskoczeniu olej ten nie smakuje jak zwykły olej ale ma smak pestek słonecznika. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych oraz witaminy E, które w dużej mierze są odpowiedzialne za obniżenie poziomu cholesterolu oraz wspomaganie i stymulowanie naszego układu odpornościowego. Na prawdę warto spróbować. Polecam. 


Składniki potrzebne do przygotowania surówki z rukoli:

  • 1 opakowanie rukoli,
  • 6 suszonych pomidorów z oliwy,
  • duża garść ziaren słonecznika,
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno.

Sposób przygotowania surówki z rukoli:

Ziarna słonecznika prażę na suchej rozgrzanej patelni do czasu gdy lekko się przyrumienią.
Rukolę płuczę i osuszam.
Suszone pomidory kroję w paseczki.
W misce łączę ze sobą rukolę, pokrojone pomidory i prażone ziarna słonecznika, polewam 3 łyżkami oleju słonecznikowego i mieszam.

Surówka z rukoli gotowa.

SMACZNEGO

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zmień na listę zakupów

Wersja do wydruku