Deser "niebo w gębie" |
Składniki potrzebne do
przygotowania deseru „niebo w gębie”:
- 2 galaretki Winiary Blue Curacao,
- bita śmietana w sprayu.
Sposób przygotowania:
Obie galaretki rozpuszczam
w 3 szklankach wrzącej wody i odstawiam na blacie do wystudzenia.
Gdy galaretki nie są już gorące wstawiam do lodówki, aby zaczęły krzepnąć. Na
wpół stężałą galaretkę mieszam łyżką i zaczynam nakładać do pucharków lub
dużych kieliszków, dodając gdzieniegdzie bitą śmietanę tak, aby utworzyła
chmurki.
Deser gotowy.

wygląda bosko:D jedynie użyłabym bitej śmietany ze śmietany kremowej, nie mam zaufania do tych w spray'u.
OdpowiedzUsuńOczywiście że można użyć tradycyjnej bitej śmietany. Ja często mam tą w sprayu pod ręką bo lubię zaserwować ją sobie do kawy i dlatego użyłam właśnie tej.
Usuńświetne :)
OdpowiedzUsuńps. wstaw zdjęcie z użytą galaretką bo Ci nie zaakceptują na durszlaku ;)
Hmmm. Niestety nie zdążyłam zrobić takiego zdjęcia :( Mam tylko samą galaretkę może to wystarczy.
OdpowiedzUsuńNiebo i jak mało chmurek:) Śliczny kawałek nieba. Jakby zagarnięty z widoku z samolotu:)
OdpowiedzUsuńjakie to śliczne!!!!!!boskie
OdpowiedzUsuńNiebiańsko :)
OdpowiedzUsuńHehehe, fajnie wygląda. G
OdpowiedzUsuńPyszny deserek:)
OdpowiedzUsuńWow! Tak zareagowałam, jak zobaczyłam ten deser :)
OdpowiedzUsuń