Naleśniki z rukolą, pieczarkami i fetą |
Składniki potrzebne do przygotowania
farszu do naleśników (5-6 naleśników):
- 70 dag pieczarek,
- 200g sera feta,
- pół opakowania rukoli,
- 2 łyżki masła,
- sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania naleśników z rukolą,
pieczarkami fetą:
Pieczarki myję, osuszam i kroję
w kostkę, delikatnie solę a następnie podsmażam na łyżce masła.
Gdy już odparuje cały sok z pieczarek
dodaję rozkruszoną fetę i podsmażam mieszając do połączenia się pieczarek
i sera, w miarę potrzeby doprawiam solą i pieprzem.
Płuczę i osuszam rukolę.
Rozkładam farsz na naleśnikach,
po wierzchu posypuję rukolą.
Zwinięte naleśniki podsmażam na łyżce
masła z obu stron i podaję.
Naleśniki z rukolą,
pieczarkami i fetą gotowe.
Naleśniki z rukolą, pieczarkami i fetą |
SMACZNEGO :)
Pełne pysznego farszu... zwykłe naleśniki zmieniają się w super obiad :)
OdpowiedzUsuń