środa, 1 maja 2013

Świderki z ciasta francuskiego

Świderki z ciasta francuskiego
Świderki z ciasta francuskiego
Świderki z ciasta francuskiego z szynką i serem to rewelacyjna przekąska lub danie na kolację. Sposób przygotowania jest niesamowicie łatwy i szybki. Świetnie sprawdzają się również, gdy wpadają niezapowiedzianie znajomi – wszystkie składniki znajdziemy na ogół w lodówce. Wypróbujcie.


Składniki potrzebne do przygotowania świderków z ciasta francuskiego:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego,
  • 100g szynki dojrzewającej (lub każdej innej),
  • 100g żółtego sera,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki.

Sposób przygotowania świderków z ciasta francuskiego:

Na rozłożonym arkuszu ciasta francuskiego rozkładam plasterki szynki (ja użyłam Szwarcwaldzkiej), posypuję startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem oraz papryką.

Sposób przygotowania świderków z ciasta francuskiego etap I
Sposób przygotowania świderków z ciasta francuskiego etap I
Kroję ciasto z dodatkami na paski o szerokości około 2 cm. 
Sposób przygotowania świderków z ciasta francuskiego etap II
Sposób przygotowania świderków z ciasta francuskiego etap II
Każdy pasek zwijam w świderek.
Sposób przygotowania świderków z ciasta francuskiego etap III
Sposób przygotowania świderków z ciasta francuskiego etap III
Świderki układam na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i piekę w rozgrzanym do temperatury 200oC piekarniku przez około 15 minut do zarumienienia.
Gorące świderki wykładam na talerz i podaję.
Świderki z ciasta francuskiego z szynką i serem gotowe.

Świderki z ciasta francuskiego
Świderki z ciasta francuskiego

SMACZNEGO
Czas na ciasto francuskie

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zmień na listę zakupów

Wersja do wydruku