niedziela, 5 maja 2013

Deser "niebo w gębie"

Deser "niebo w gębie"
Deser "niebo w gębie"
Galaretka to wspaniały i leciutki deser na nadchodzące upalne dni. Mając do dyspozycji różnokolorowe galaretki z tropikalnej edycji WINIARY można wyczarować, co nam się tylko zamarzy. To, co dziś jedliśmy na deser to dosłownie „niebo w gębie” :)


Składniki potrzebne do przygotowania deseru „niebo w gębie”:

  • 2 galaretki Winiary Blue Curacao,

  • bita śmietana w sprayu.

Sposób przygotowania:

Obie galaretki rozpuszczam w 3 szklankach wrzącej wody i odstawiam na blacie do wystudzenia. Gdy galaretki nie są już gorące wstawiam do lodówki, aby zaczęły krzepnąć. Na wpół stężałą galaretkę mieszam łyżką i zaczynam nakładać do pucharków lub dużych kieliszków, dodając gdzieniegdzie bitą śmietanę tak, aby utworzyła chmurki.
Deser gotowy.

Deser "niebo w gębie"
Deser "niebo w gębie"


SMACZNEGO

10 komentarzy:

  1. wygląda bosko:D jedynie użyłabym bitej śmietany ze śmietany kremowej, nie mam zaufania do tych w spray'u.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oczywiście że można użyć tradycyjnej bitej śmietany. Ja często mam tą w sprayu pod ręką bo lubię zaserwować ją sobie do kawy i dlatego użyłam właśnie tej.

      Usuń
  2. świetne :)

    ps. wstaw zdjęcie z użytą galaretką bo Ci nie zaakceptują na durszlaku ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Hmmm. Niestety nie zdążyłam zrobić takiego zdjęcia :( Mam tylko samą galaretkę może to wystarczy.

    OdpowiedzUsuń
  4. Niebo i jak mało chmurek:) Śliczny kawałek nieba. Jakby zagarnięty z widoku z samolotu:)

    OdpowiedzUsuń
  5. jakie to śliczne!!!!!!boskie

    OdpowiedzUsuń
  6. Niebiańsko :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Hehehe, fajnie wygląda. G

    OdpowiedzUsuń
  8. Wow! Tak zareagowałam, jak zobaczyłam ten deser :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Zmień na listę zakupów

Wersja do wydruku