Makaron ze szpinakiem |
Składniki potrzebne do
przygotowania makaronu ze szpinakiem (3 porcje):
- 200g makaronu,
- 450g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku,
- 2 ząbki czosnku,
- pół opakowania sera feta (około 135g),
- 1 kulka mozzarelli,
- sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania makaronu ze
szpinakiem:
Rozmrażam szpinak (najlepiej
wyjąć go z zamrażalnika rano przed wyjściem do pracy).
Gotuję makaron.
Fetę kroję w kostkę, mozzarellę
ścieram na tarce o grubych oczkach.
Odlewam nadmiar wody
z rozmrożonego szpinaku i wrzucam go na patelnię, dodaję przeciśnięty
przez praskę czosnek i smażę całość przez około 5 – 7 minut. Dodaję fetę
i mieszając smażę do momentu rozpuszczenia się sera. Na koniec dodaję mozzarellę
i mieszam jeszcze przez krótką chwilę.
Ugotowany makaron przekładam do
sosu, całość mieszam i wykładam na talerze.
Makaron ze szpinakiem gotowy.
SMACZNEGO.
Makaron w takiej wersji uwielbiam - szybki, prosty i przepyszny:-)
OdpowiedzUsuńJa również bardzo lubię,danie proste a jakie smaczne.
OdpowiedzUsuń