Paczuszki z ciasta francuskiego z mielonym mięsem i warzywami |
Składniki potrzebne do
przygotowania paczuszek z ciasta francuskiego (6 paczuszek):
- 1 arkusz ciasta francuskiego,
- 30 dag mielonego mięsa,
- 1 opakowanie warzyw na patelnię (do tego celu staram się nie wybierać warzyw zawierających ziemniaki),
- pół łyżeczki suszonego tymianku,
- sól i pieprz do smaku,
- olej do smażenia.
Sposób przygotowania paczuszek
z ciasta francuskiego:
Mielone mięso podsmażam na
niewielkiej ilości oleju doprawiając sola i pieprzem do smaku, po chwili
dodaję warzywa na patelnię i smażę do momentu aż warzywa zmiękną, pod
koniec doprawiam tymiankiem. Odstawiam do wystudzenia.
Nadzienie do paczuszek - mielone mięso z warzywami |
Sposób przygotowania paczuszek z ciasta francuskiego |
Paczuszki z ciasta
francuskiego gotowe.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz